Utazás a parfümök világába

Egy parfümgyűjtő mindennapjai

Prada - Luna Rossa Black

2022. szeptember 26. 18:47 - fragranceEnthusiast

Parfümőr: Daniela (Roche) Andrier

Kiadás éve: 2018

Típus: Ámbrás-fás

Koncentráció: Eau de Parfum

***

 img_0771.jpg

***

Az átlagnál hűvösebb szeptemberi időjárásnak aránylag kevesen örültek. Én viszont annál inkább! Az ősz ugyanis a tökéletes évszak a parfümökhöz. Ahogy a gasztronómiában előtérbe kerülnek a testnek és léleknek melegséget adó keleti fűszerek, úgy jönnek az ilyen jegyeket tartalmazó parfümök is. Nem meglepő módon, hogy utóbbiak esetében is hozzák magukkal ezt a cozy érzést.

A Luna Rossa Blackben ezt a melegséget, érzékiséget a kumarin vaníliára hajazó picit édes jegye adja, melyet az ámbra és a mósusz tovább melegít, balzsamossá tesz. Az egész parfümnek van egy hívogató, titokzatos vibe-ja, ami egy randira, vagy akár egy netflix&chill szituációra tökéletessé teszi. Ráadásul nem egy agyonhordott illat, így valóban sugározhat egyediséget a viselője. Nincs benne semmi éles, semmi harsány. Ez egy mesterien lekerekített luxusszappan illat. Igen, luxusszappan.

A Prada parfümjeire – legalábbis a designer vonalon – jellemző ez a fajta szappanosság, amit mások nem képesek így megalkotni. Amikor az alapillat DNS-ét megbolondítják a keleti fűszerekkel, akkor válik igazán klasszikussá egy-egy parfümjük szerintem. Mint ahogy ezt teszik a jelen bejegyzés főszereplőjénél és a másik nagy kedvencemnél a L’homme intense-nél is.

A Luna Rossa Black egy olyan parfüm, ami magától mesél. Nem kell beszélned, mert ez mindent elmond rólad. Ez egy egzisztenciájában megalapozott, határozott elvek szerint élő férfi illata, akit körülleng a titokzatosság. Az a fajta misztikum, ami vonz, nem tudod elengedni, muszáj felfedezned.

***

Véleményem szerint a randizós parfüm jellege mellett egy hűvös időben használatos mindennapi illatként is tökéletesen megállja a helyét. Ez a fajta szappanosság remekül beleillik egy irodai munkakörnyezetbe is. Főleg, ha nem fújod túl. Bár őszintén bevallva, nem érdekel, ha ezt túlfújom. Erre az illatra nem lehet haragudni. Főleg a „lecsiszoltsága” miatt nem hinném, hogy ezt bárki is tolakodónak, vagy túlzónak találná.

Csak egy dolog frusztráló, de ez nem a parfüm hibája. Hanem a cégé. Hogy lehet egy ilyen illatot kivezetni?! Áh, inkább kiélvezem minden pillanatát és beszerzek még egy üveggel az elkövetkező évekre, mert ilyen parfüm már nem lesz több.

komment
Címkék: prada
süti beállítások módosítása