Utazás a parfümök világába

Egy parfümgyűjtő mindennapjai

Prada - L'homme intense

2023. szeptember 06. 20:17 - fragranceEnthusiast

Prada – L’homme intense

Parfümőr: Daniela Andrier

Kiadás éve: 2017

Típus: Ámbrás-fás

Koncentráció: Eau de Parfum

***

 

image_50449153.JPG

 

A meteorológiai ősz beköszöntével veszi kezdetét a kedvenc időszakom. Jöhetnek a gyapjú pulcsik, sálak és takarók, esős bekuckózós esték, a hideg fuvallattal és rozsdás lehullott levelekkel tarkított őszi andalgós séták. Elmaradhatatlan kellékei mindezeknek a fűszeres ételek, sütemények, italok, illatgyertyák és persze a parfümök.

Az utóbbi egy hétben már nagy sóhajokkal kísérve élveztem a lehűlő estéket, mint egy szerelmes pár egyik fele, aki izgatottan várja szerelmét a vonatpályaudvaron. A várakozást ráadásul még kínzóbbá tette, hogy a nyáron sikerült olyan parfümöket beszerezni hihetetlen akciókon keresztül, melyek igazi karaktere a hűvösebb idővel teljesedik ki.

 

A mostani bejegyzés tárgya viszont egy régi társam: PradaL’homme intense. Régóta kívánkozott már egy bejegyzés róla, mert teljes mértékben megérdemli. A Prada eme parfümcsaládjára jellemző a luxusszappan púderes illatvilágát megidéző írisz virág illata. A gyűjteményemben megtalálható az eredeti L’homme és a nyári változatnak szánt L’homme Leau. A három közül számomra egyértelműen az intense változat az, ami kimagaslik.

A púderességhez hozzáadott olyan érzékibb összetevők, mint a tonkabab, szantálfa, bőr, pacsuli és ámbrás jegyek teszik igazi kinccsé. Ezek mind mélyítik a kompozíciót a keleties balzsamosságukkal, az enyhe édeskés felvillanásokkal és a szerelembe ejtő misztikussággal.

Ritkán használom ebben az évszakban, pedig az ősz áll neki a legjobban, amikor felülhet a levegő fűszereket hordó hűvösségére. Az üvege a letisztult eleganciájával vonzza a szemet, mint akinek nem is kell erőlködnie a figyelemért. Egyszerűen mindig észreveszem. Eddig ellenálltam szótlan csábításának, de az elkövetkező hónapokban leborulok sejtelmes nagysága elé.

image_50385409.JPG

komment
Címkék: ősz prada
süti beállítások módosítása