Utazás a parfümök világába

Egy parfümgyűjtő mindennapjai

Giorgio Armani – Armani Code

2022. október 01. 16:52 - fragranceEnthusiast

Parfümőr: Antoine Maisondieu

Kiadás éve: 2021

Típus: Ámbrás-aromás

Koncentráció: Eau de Parfum

 ***

 img_0774.jpg

***

Ez a parfüm alapvetően a téli, hideg idős rotációm darabja. Most szeptember legvégén, amikor egy hétig volt szürkés, felhős, esős, időnként ködös idő, úgy gondoltam, hogy előveszem a munkás hétköznapokra. Annyira jól sikerült ez az opportunista cselekedet, hogy egymás után két napig is hordtam. És rendszeresítve is lesz tavaszig.

Kifújás után egyből érezni a levendula tiszta, kicsit púderes illatát, amihez szépen odadörgölőznek a citrusos jegyek. Utóbbiakból nincs sok, tényleg csak annyira vannak jelen, hogy frissességet csempésszenek a levendula mellé. A szívjegyként a tonkabab szolgál, mely már – jellegénél fogva – ad ennek a tiszta, friss púderes elegynek egy kis izgalmat, érzékiséget, mélységet. És már ilyenkor be-bekacsintgat az alapjegyek közül a bőrös jegy, ami itt inkább egyfajta friss érzetet ad, mintsem vadságot. A vanília – ami nem igazán édes, inkább fűszeres – és a mósusz pedig csak majdnem egy óra után köszönnek be.

Bár a jegyek felsorolásából egy – mondjuk ki – inkább randira való parfümöt lehetne elképzelni, mely szinte kéri, hogy hadd csábítson, varázsoljon, de nekem másfelé húz a szívem, ha értékelnem kellene. Számomra, hogy ez egy randizós, csábítós, de akár netflix&chill típusú parfüm legyen kellene bele még valami boogie, valami ami izgalmassá, esetleg titokzatossá, misztikussá teszi. Egy kis dohány, oud, kardamom vagy picivel több bőr. Persze nem tartom kizártnak, hogy valakinek pont ez lesz az, amiben hódítani fog. Mert félreértés ne essék, ez egy jól összeállított parfüm jó minőségű alapanyagokkal és jó szakember által.

Nekem a Code EdP egy tipikus hűvös, hideg időre termett mindennapok igáslova típusú parfüm. Nem hozza le a csillagokat az égről, de cserébe nem is hagy az út szélén. A púderesség miatt abszolút nem bántó senki számára az irodában. Nem túl édes, nem túl fűszeres. A jellegtelenség vádjával nem illetném, mert annál azért szebb és jobb! Valahol pont középen van. A munka mellett egy városi sétára, vagy bevásárlókörútra is jó társ lesz. Őszre, télre és a hidegebb tavaszi napokra bőven kiérdemli a signature scent plecsnit.

komment
Címkék: ősz tél armani
süti beállítások módosítása